Geen woorden maar draden (in Dutch)

Voor het lokale kunstproject “DriebergenArt” heb ik draadportretten gemaakt. Ik heb een match met ondernemers Monique en Danny van ‘La Piazza ijs’.

Voor het thema “Spanje”, liet ik me inspireren door gezichten van Spaanse kunstenaars. Ik vond op google Pablo, Esther, Salvador, Lita, en Susanna. Er kwam een Italiaanse schrijver bij, Paolo, en het portret van Lita bleek later wel Lita’s schilderij maar het gezicht van de Franse Coco. Het zevende portret is een fantasieportret.

Metaaldraad
Ik gebruikte voor de portretten verschillende soorten metaaldraad: zwart gegloeid vlechtdraad (aanbevolen door docent Hans van de HKU), isolatiedraad in 2 maten en een zilverkleurig draad waarvan ik de naam op moet zoeken.

Staal en beton
De portretten zijn bijna allemaal op staven staal bevestigd. De staven werden geleverd door kunstenaar Erik Lemmens. Als staanders gebruik ik staan betonnen houders. Voor het gieten van beton heb ik gebruik gemaakt van cilindervormige plastic ijsbakken, die Monique me gaf. In het midden van de betonnen mal maakte ik een kleine uitsparing met een rietje, voor de staaf. Dat werkte beter dan ik dacht maar levert toch een te wankele constructie op. Met tape heb ik de onderkant van de staven iets dikker gemaakt maar dit moet de volgende keer anders. Twee portretten zijn van hun sokkels ontdaan. Ze hangen boven de bar.